Home > Ideas > 10.000 euro pentru tineri care dezvoltă soluţii multimedia

10.000 euro pentru tineri care dezvoltă soluţii multimedia


Aş dori să mă înscriu şi la a doua ediţie a concursului Idei tari pentru că, prima participare a însemnat mult pentru mine prin faptul că am cunoscut foarte mulţi oameni din Romtelecom şi de la diferite universităţi şi am discutat cu oameni care vorbeau aceeaşi limbă cu mine… cea a pasionaţilor de tehnologie. Am putut să îmi prezint ideile şi să îmi fac o imagine mai clară despre locul în care se află momentan technologia în România. Am văzut că sunt mulţi oameni talentaţi şi m-am bucurat enorm că există instituţii şi fundaţii cum este şi cea a Romtelecom, care sunt interesate de tinerii ca mine şi le oferă sprijin să arate ce pot.

Este declaraţia lui Hunor Bocz, câştigătorul premiului special din cadrul primei ediţii a competiţiei naţionale Idei tari, organizate de Fundaţia Romtelecom pentru români, pe care l-a obţinut pentru un proiect de casă inteligentă.

Hunor este un puşti de numai 13 ani care în loc să iasă cu prietenii şi să vorbească numai despre muzică, preferă să mănânce pe pâine proiecte robotică şi tehnologie, în general. Iar el nu este singurul, poate doar cel mai tânăr şi entuziast aplicant la cea de-a doua ediţie a competiţiei, care îi vizează de această dată pe cei care se pricep în special la dezvoltarea de soluţii multimedia.

Orice tânăr până în 35 de ani care poate să creeze, de exemplu, un personaj interactiv online sau o aplicaţie speech-to-text (restul temelor sunt disponibile pe site-ul competiţiei) are şansa să câştige între 2000 şi 5000 de euro, dacă se numără printre cei trei mari câştigători.

Temele acestei ediţii au un caracter inovativ, iar nivelul lor de dificultate depinde de ce îţi alegi să dezvolţi. Dacă cei care se înscriu au cunoştinţe de programare, electronică nu pot spune despre teme nici că sunt floare la ureche, dar nici că sunt imposibil de abordat.

adaugă Hunor, rugându-i pe toţi cei care îl cunosc să îi ţină pumnii. Urarea este de fapt pentru toţi cei care vor să demonstreze în cadrul competiţiei că pot implementa proiecte complexe, iar pasiunea pentru multimedia le aduce şi premii consistente în valoare totală de 10.000 euro.

Tinerii pot răspunde provocării până pe 30 aprilie 2011, iar pe www.ideitari.ro găsesc toate detaliile pentru înscriere.

Advertisements
Categories: Ideas Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: